Veel klachten over volle treinen

Veel klachten over volle treinen
24-09-2013 09:30 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Reizigersvereniging Rover heeft deze maand bijna zevenhonderd klachten ontvangen over volle treinen. Dat is het hoogste aantal sinds maart, toen sprake was van sneeuwval. Treinreizigers klagen onder meer over mensen die onwel worden en achterblijvers op het perron. De klachten komen volgens Rover uit het hele land.

Dat de treinen zo vol zitten komt volgens Rover onder meer doordat de NS op materieelinzet bespaart. Ook storingen, met vertragingen tot gevolg, dragen bij aan drukte in de trein.

Over de Flevolijn komen de meeste klachten binnen. Ook het traject tussen Utrecht en Amersfoort wordt vaak genoemd. Andere trajecten waarop vaak volle treinen rijden zijn Amsterdam-Zaandam-Alkmaar, Amersfoort-Den Haag, Amsterdam-Uitgeest en Roosendaal-Breda.

De reizigersvereniging heeft sinds twee jaar een speciaal meldpunt voor klachten over volle treinen. Treinreizigers die als haringen in een ton een reis hebben afgelegd kunnen op volletreinen.nl een formulier invullen. Ook kunnen ze beeldmateriaal toevoegen. Rover wil de meldingen gebruiken om het probleem bij de NS aan de kaak te stellen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden