Transport Online - Bedrijfsinvesteringen blijven groeien

Bedrijfsinvesteringen blijven groeien

Bedrijfsinvesteringen blijven groeien
20-07-2011 12:23 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Bedrijven investeerden in mei bijna tien procent meer in machines, panden, transportmiddelen en computers dan in mei een jaar eerder. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De helft van de groei verklaart het CBS doordat mei vier werkdagen meer had.

Met werkdagcorrectie is de toename in bedrijfsinvesteringen in 'materiële vaste activa' ongeveer gelijk aan die in april. Toen bedroeg de groei bijna vijf procent. De maand april in 2010 en 2011 had evenveel werkdagen. Het CBS verwacht in juni een lagere groei in investeringen van bedrijven doordat deze maand minder werkdagen heeft.Of de bedrijfsinvesteringen het komende jaar blijven toenemen is nog de vraag. De investeringsindicator van het CBS laat een gemengd beeld zien. De toename van de export was kleiner dan voorgaande maand, net als de stijging van de aandelenkoersen. Verder daalde het consumentenvertrouwen iets.

Hier staat tegenover dat de ondernemers in de industrie optimistischer waren over hun orderportefeuille. De interbancaire rente veranderde nauwelijks.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions