Clicky


Nederland behaalt zilver tijdens Internationale Staplercup 2013

Nederland behaalt zilver tijdens Internationale Staplercup 2013
23-09-2013 16:39 | Algemeen | auteur De Redactie

ALMERE - Het Nederlandse team heeft 19 september jl. zilver behaald tijdens de Internationale Staplercup in Aschaffenburg/Duitsland. In een zinderende finale tegen het Duitse team werd een mooie tweede plaats behaald.  Het team uit Nederland bestond uit Theo Mankor, Arno van Meulenaarsgraf en Eric Moerdijk. De Nederlanders waren de winnaars van de Nederlandse Heftuckcup gehouden afgelopen juni bij de Sligro in Veghel.

Tijdens het evenement moesten de deelnemers parcours rijden op diverse Linde-trucks, waaronder een R16 reachtruck, een H30 verbrandingstruck en een elektrische heftruck E18. De finale ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk pakte het Duitse team de titel voor de vijfde keer.

Het Nederlandse team is dik tevreden met het behaalde resultaat. ‘Het deelnemen is al leuk’, vertelt Arno van Meulenaarsgraf, die al twee keer eerder heeft meegedaan. “Het is mooi om te zien wat al die heftruckchauffeurs kunnen presteren op diverse machines. Zeer indrukwekkend!’

De mannen van het “MotracLinde Dream Team’’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam bij klanten van de Almeerse Linde-importeur:  Arno van Meulenaarsgraf en Theo Mankor bij Fetim in Amsterdam en Eric Moerdijk bij Monie Nieuwdorp B.V in Nieuwdorp.

Naast de wedstrijd was er voor het Nederlandse team nog tijd voor een excursie op de vrijdagochtend naar Kaup, een fabrikant van voorzetapparatuur. Deze excursie werd gevolgd door een lunch, aangeboden door MotracLinde.

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een international evenement. Dit jaar hebben 14.000 mensen een bezoek gebracht aan de Marktplatz in Aschaffenburg waar het wedstrijdparcours stond opgesteld.