Clicky


Certificering groen bandenbeleid voor J.Middelkoop Logistics

Certificering groen bandenbeleid voor J.Middelkoop Logistics
23-09-2013 09:59 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De firma J. Middelkoop Logistics heeft het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ ontvangen van Profile Tyrecenter Truck Europe en Profile Tyrecenter Oppelaar. De transporteur en logistiek dienstverlener uit Nieuw Vennep heeft zich aan de hoge eisen voor een duurzaam bandenbeleid kunnen conformeren. Met het certificaat toont J. Middelkoop Logistics aan zich in te zetten voor een milieuvriendelijker en groener wegtransport en zijn ze actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het duurzame bandenbeleid resulteert in een maximale kosten-, brandstof-, CO2-reductie.

Commercieel Directeur Profile Tyrecenter Truck Europe Ruud Eijsten: "Profile Tyrecenter Truck Europe zet zich bewust in voor een milieuvriendelijk transportbeleid. Als innovatieve specialist in de transportsector zijn wij een voorbeeld voor anderen. Om die positie te behouden leggen wij een sterke focus op maximale verlaging van de CO2 uitstoot en op kostenbesparing. Dit is in het huidige economische klimaat onvermijdelijk. Brandstofkosten beslaan een groot deel van de totale transportkosten en deze zullen alleen maar stijgen."

"Om hierop te bezuinigen zetten de ‘groene transportbedrijven’ duurzame banden in met een hoog rendement. Wij zijn verheugd dat J. Middelkoop Logistics zich heeft kunnen certificeren en het belang van ‘Duurzaam op de weg’ ziet. Zij maken gebruik van een breed gamma aan diensten om een hoger rendement uit banden te halen: het gebruik van TPMS (bandenspanningmonitoring) systemen en  bandenspanningscontroles ieder kwartaal inclusief correctie zijn de basis. Echter ook het balanceren van banden, een correcte uitlijning en de inzet van het complete bandenmanagementsysteem met bijbehorende rapportages behoren hier onder meer toe."

Gecertificeerde bedrijven

Aad Oppelaar, directeur van Profile Tyrecenter Oppelaar, vertelt: "Duurzaam ondernemen is de gewoonste zaak van de wereld. Het bandenbeleid is daar ook een onderdeel van, dat is een goede ontwikkeling. De 30 voertuigen van J. Middelkoop Logistics krijgen naast het certificaat, ook de officiële sticker ‘Duurzaam op de Weg’ aangebracht. Eerder dit jaar certificeerde Profile Tyrecenter Oppelaar al een tweetal klanten als ‘Duurzaam op de Weg’. Wij zijn verheugd dat het concept zo goed aanslaat bij onze klanten. We merken dat het concept wordt gewaardeerd en als een absolute meerwaarde gezien wordt voor de bedrijfsvoering."