Clicky


Zeeuws-Vlamingen krijgen voorlichting over dode hoek ongelukken

Zeeuws-Vlamingen krijgen voorlichting over dode hoek ongelukken
23-09-2013 06:18 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

IJZENDIJKE / SCHOONDIJKE - In samenwerking met Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen, Stichting Aan-Z en de firma Rasenberg verzorgt Veilig Verkeer Nederland speciaal voor senioren in de Zeeuws-Vlaamse kernen gelegen aan de N61 een aantal informatiebijeenkomsten over onder andere de dodehoek. De bijeenkomsten zijn vandaag, maandag 23 september van 13.30 tot 15.00 uur in soos ‘de Zwaluw’, Rozemarijnstraat in IJzendijke. En maandag 30 september van 13.30 tot 15.00 uur in de seniorensoos, Damstraat 15 in Schoondijke.

Reden om daar nu extra aandacht aan te besteden is de aanleg van de nieuwe N61 in Zeeuws-Vlaanderen waarbij extra transporten van onder andere zand noodzakelijk is.

Jaarlijks komen gemiddeld circa dertig fietsers om het leven door dodehoek-ongevallen. Zo’n schokkende gebeurtenis verandert in één klap het leven van ieder die er bij betrokken is. Ondanks het feit dat de dodehoekspiegel bij vrachtwagens tot de verplichte uitrusting behoort vinden deze ongevallen nog steeds plaats.

Alle basisscholen aan de N61 zijn voor de zomervakantie bezocht en de leerlingen van de oudste groepen hebben kennisgemaakt met het programma “Veilig op weg”.

In de vrachtwagen

Van half september tot eind oktober krijgen senioren de kans op één van de onderstaande middagen nader kennis te maken met hetgeen kinderen van de basisschool over de dodehoek hebben geleerd. Bovendien behandelt de voorlichter hoe u zelf het beste met vrachtwagens om kunt gaan als u bijvoorbeeld met de scooter of auto bent.

De ouderen krijgen de gelegenheid om in een vrachtwagen achter het stuur te zitten en te ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien. En misschien wordt u de winnaar van de quiz en gaat u naar huis met een leuk aandenken.