Clicky


Dode bij explosie in Den Haag

Dode bij explosie in Den Haag
22-09-2013 17:25 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Een explosie in een appartementencomplex in Den Haag heeft zondagmiddag het leven van een man geëist. Dat heeft de brandweer laten weten. Door de vermoedelijke gasexplosie in een woning op de vijfde en bovenste woonlaag brak brand uit in de flat aan de Genemuidenstraat. De voor - en achtergevel van de betreffende woning zijn uit het pand geslagen.

Het complex met zo'n zestig woningen werd daarop ontruimd. Ongeveer 65 bewoners zijn opgevangen in het stadsdeelkantoor en later naar een hotel vervoerd.

Enkele mensen liepen kleine snijwonden op door rondvliegende glassplinters. Of het overleden slachtoffer in het geëxplodeerde appartement woonde is onduidelijk.

De ontploffing vond rond 16.30 uur plaats. De uitslaande brand was ruim een uur later onder controle. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft zich bij de opvang van de bewoners laten bijpraten. Maandag wordt bekeken of en wanneer mensen terug kunnen naar hun woning.

Politie en brandweer stellen een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie. Ambtenaren en deskundigen van de woningbouwvereniging stellen een onderzoek in naar mogelijke schade aan de constructie van het gebouw.