Clicky


Geen incidenten met Ajaxsupporters in Eindhoven

Geen incidenten met Ajaxsupporters in Eindhoven
22-09-2013 10:10 | Sport | auteur De Redactie

EINDHOVEN(Novum) - In Eindhoven hebben zich zaterdagavond en -nacht geen incidenten voorgedaan met supporters van Ajax. Die hadden aangekondigd uit protest in groten getale naar de Brabantse stad te komen omdat ze zondag niet welkom zijn bij de wedstrijd tegen PSV.

De politie zette voor de zekerheid onder meer de mobiele eenheid in rond het stadion van PSV, meldt Omroep Brabant. Ook in het centrum van de stad waren veel agenten op de been. Verder zouden er controles zijn gehouden op wegen bij Sint-Michielsgestel, Schijndel en Boxtel. Een massaal protest bleef echter uit. Voor zover bekend zijn er ook geen Ajaxsupporters aangehouden.

De supporters zijn zondag niet welkom bij de wedstrijd tegen PSV omdat de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) ze alleen per trein naar de stad wilde laten komen. Door werkzaamheden aan het spoor kan dat echter niet. Ajax stapte daarom met de supportersverenigingen naar de rechter om de komst van fans per bus af te dwingen. Daar vingen ze echter bot.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) zei vrijdag dat aanhangers van de club uit Amsterdam zaterdag wilden demonstreren in de Brabantse stad. Volgens hem hebben ze de demonstratie ook bij de autoriteiten in Eindhoven gemeld.