Clicky


Schietpartij in luxe winkelcentrum Nairobi

Schietpartij in luxe winkelcentrum Nairobi
21-09-2013 14:09 | Buitenland | auteur De Redactie

NAIROBI (Novum/AP) - Schutters hebben zaterdag in een luxe winkelcentrum in de Keniaanse stad Nairobi het vuur geopend. Naast automatische wapens hebben ze ook handgranaten gebruikt. Zo'n tien mensen zijn omgekomen en tientallen mensen zijn gewond geraakt, zeiden verslaggevers van persbureau AP.

Grote groepen mensen ontvluchtten het winkelcentrum nadat het geweld was uitgebroken. Zeker zes mensen kwamen bebloed naar buiten en werden opgevangen door hulpverleners. Bewakers van het winkelcentrum gebruikten winkelwagentjes om een aantal gewonde kinderen in veiligheid te brengen.

Verslaggevers van AP die ter plaatse zijn zagen twee uur nadat het geweld was uitgebroken zo'n tien lijken. De autoriteiten hebben nog geen dodental naar buiten gebracht.

De politie kwam een half uur na de eerste schoten aan bij het winkelcentrum en heeft de strijd aangebonden met de schutters. Inmiddels wordt er niet meer alleen in het winkelcentrum, maar ook er buiten geschoten. Volgens de politiechef van Nairobi probeerden de schutters een winkel te beroven voordat de eerste schoten werden gelost. Hij zei dat er waarschijnlijk niet meer dan tien schutters betrokken zijn bij de aanval. Ooggetuigen zeiden dat het mogelijk om een mislukte bankoverval gaat.

Rob van Dijk, een medewerker van de Nederlandse ambassade in Kenia, zat in een restaurant in het winkelcentrum te eten toen er opeens handgranaten naar binnen werden gegooid. Vervolgens werd het vuur geopend, aldus Van Dijk.