Clicky


Bonden in gesprek met Rederij Doeksen

Bonden in gesprek met Rederij Doeksen
20-09-2013 18:58 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De vakbonden hebben vrijdag een eerste gesprek gehad met Rederij Doeksen over de omstreden nieuwe dienstregeling naar Terschelling. Dat maakten CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten bekend. Afgesproken is dat dinsdag verder wordt gepraat. Het ultimatum van de bonden voor acties blijft wel staan.

Doeksen wil het aantal afvaarten in de winter verminderen om het hoofd boven water te kunnen houden. De rederij ondervindt concurrentie van de Eigen Veerdienst Terschelling, die vooral op piekuren vaart. Doeksen moet vanwege hun overeenkomst het rijk ook op minder drukke tijden varen.

De vakbonden zijn bang dat door de nieuwe dienstregeling personeel zeven dagen in de week moeten gaan werken om aan het aantal uren te kunnen komen. "De rederij wil mensen inzetten voor zeer korte diensten en ze dan weer naar huis sturen", verklaart CNV-bestuurder Jan Kampherbeek. "Mensen zijn straks net zo veel tijd of zelfs meer tijd kwijt aan heen en weer reizen dan dat ze aan het werk zijn."

Doeksen en de bonden spraken vrijdag met elkaar over de consequenties van de mogelijke acties. Bij die gesprekken gaf de directie aan te willen onderhandelen. "Rederij Doeksen zal aanstaande dinsdag op de cruciale punten tegemoet moeten komen aan de eisen van de werknemers", dreigt Bondgenoten-bestuurder Minke Jansma. "Indien er dinsdag geen grote stappen worden gezet, zullen er onmiddellijke acties volgen."