Clicky


Echtpaar dood bij ongeval met vrachtwagens op Duitse A8

Echtpaar dood bij ongeval met vrachtwagens op Duitse A8 [+foto's]
20-09-2013 17:30 | Buitenland | auteur De Redactie

KIRCHEIM(D) - Op de Duitse A8, ter hoogte van Kircheim, is vrijdagochtend een echtpaar om het leven gekomen bij een ongeval met twee vrachtwagens.

Volgens de eerste politiebevindingen zou rond de klok van 05:50 uur een vrachtwagenchauffer te laat hebben gezien dat de personenauto voor hem afremde vanwege wegewerkzaamheden. De 41-jarige vrachtwagenchauffeur reed met volle vaart op de auto in die volledig werd samengedrukt tussen de vrachtwagens.

De 45-jarige bestuurder van de Opel en haar 49 jaar oude echtgenoot stierven ter plaatse aan hun verwondingen. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond bij het ongeval.

De eerste onderzoeken wijzen uit dat de vrachtwagenchauffeur zich netjes aan de rij- en rusttijden had gehouden en niet onder invloed van alcool verkeerde op het moment van het ongeval, meldt de politie.

Vanwege de berging moest de weg volledig worden afgesloten. De afsluiting duurde tot 11:15 uur, toen kon de linker rijstrook worden vrijgegeven. Vanaf 12:30 uur was de weg weer volledig vrij.

Voor foto's klikt u hier