Clicky


 


Litouwers en Bulgaren vast voor pooierpraktijken

Litouwers en Bulgaren vast voor pooierpraktijken
20-09-2013 13:53 | Misdaad | auteur De Redactie

(Novum) - Drie mannen en een vrouw zijn in Amsterdam aangehouden voor mensenhandel, verkrachting en bedreiging. Bij doorzoekingen van woningen in Amsterdam, Alkmaar en in Litouwen zijn vijf auto's, dertigduizend euro contant geld, pepperspray en onder meer laptops in beslag genomen, meldt de politie. Op twee huizen in Amsterdam en Litouwen is beslag gelegd.

De mannen zijn een 35-jarige Litouwer en twee Albanezen van 35 en 37 jaar. De vrouw is een 25-jarige Litouwse uit Alkmaar. In het onderzoek werd samengewerkt met de Litouwse justitie.

Het onderzoek werd ingesteld nadat via Meld Misdaad Anoniem informatie was binnengekomen over een Litouwse pooier die meisjes uit Litouwen dwong te werken in de raamprostitutie in Utrecht, Den Haag en Alkmaar. De vrouwen zouden worden bedreigd en mishandeld als ze niet genoeg verdienden.

Een vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan van verkrachting en bedreiging. Ze heeft verklaard dat ze met de dood werd bedreigd en al haar geld moest afstaan. Justitie vermoedt dat de bende zeker dertien vrouwen heeft uitgebuit. Dat aantal kan nog oplopen.

De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De vrouwelijke verdachte is donderdag vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats