Clicky


 


Metaalbonden doen beroep op VDL

Metaalbonden doen beroep op VDL
20-09-2013 13:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

(Novum) - De invloedrijke directeur van het industriële familiebedrijf VDL, Wim van der Leegte, moet zich inzetten voor een betere cao van medewerkers in de sector. Dat vragen de vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 in een brief. Die heeft zijn medewerkers opgeroepen niet langer mee te doen aan de estafettestaking, die vrijdagochtend van start ging.

In een voor intern gebruik bedoelde memo schrijft Van der Leegte het jammer te vinden dat de onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers in de sector zijn afgebroken. Hij vindt het echter 'onbegrijpelijk' dat er in deze economische onzekere tijden wordt overgegaan tot acties bij bedrijven.

Ruim tweeduizend medewerkers in de metaalsector legden vrijdag hun werk voor 24 uur neer. Een deel van de staking vond plaats rond Eindhoven, onder meer bij VDL Nedcar. Maandag wordt opnieuw actiegevoerd, maar dan in andere regio's. De bonden strijden onder meer voor loonsverhoging.

De bonden hebben de interne memo naar buiten gebracht, maar VDL bevestigt de inhoud van de brief. "Wij doen bij VDL met z'n alleen geweldig ons best  om goed door de crisis heen te komen", schrijft de directeur. VDL zegt zich in te zetten voor zo veel mogelijk werkgelegenheid. Vorig jaar nam het bedrijf Nedcar nog over. "Ik vind het erg spijtig dat wij afgestraft lijken te worden."

De bonden zeggen dat Van der Leegte zelf 'belangrijke sleutels' in handen heeft om een nieuwe cao af te sluiten. Als prominent lid zou hij de werkgeversorganisaties kunnen bewegen weer aan tafel te gaan zitten. Om onder de specifieke acties bij VDL uit te komen nodigen de bonden de directeur uit om een eigen arbeidsovereenkomst aan te gaan, vooruitlopend op de nieuwe cao.

VDL is de inhoud van de brief van de bonden nog aan het bestuderen. Het bedrijf wil echter sowieso niet via de media reageren.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats