Clicky


Van Maanen Transport BV failliet verklaard - UPDATE!

Van Maanen Transport BV failliet verklaard - UPDATE!
19-09-2013 15:53 | Faillissementen | auteur De Redactie

BARNEVELD - Voor de rechtbank van Gelderland is woensdag 18 september Van Maanen Transport BV failliet verklaard. Dit is donderdagmiddag door de rechtbank aan Transport Online bevestigd.

Volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel werken er circa 185 mensen bij het bedrijf. Wat de gevolgen zijn voor het personeel is op dit moment nog niet duidelijk.

Het bedrijf is in 1931 opgericht. In de afgelopen tachtig jaar heeft Van Maanen zich tot een veelzijdig logistiek dienstverlener ontwikkeld, zonder daarbij haar specialistische focus uit het oog te verliezen. Dit heeft erin geresulteerd dat Van Maanen, volgens de eigen bedrijfswebsite, marktleider is in een drietal logistieke activiteiten; Internationale Groupage, Benelux Distributie en Warehousing.

Van Maanen ontving in 2008 en 2009 twee gerenomeerde prijzen; beste vervoerder van Nederland in de categorie groot en European Transport Company of the Year 2009.

Doorstart

"Met medewerking van de bank kunnen de werkzaamheden bij het bedrijf doorgaan", meldt curator mr. Sander Drijber. "Er zijn verschillende serieuze kandidaten voor een doorstart. Als het werk verder gaat, is dat beter", voegt hij er even later aan toe.

"Aan de hele operatie stil zetten heeft niemand iets. Ik heb inmiddels het personeel ingelicht. En merkte dat ze welwillend zijn om nu door te werken", vertelt hij verder.

In totaal zijn er 4 BV's failliet. De directie van genoemde bedrijven bleek donderdagnamiddag niet in de gelegenheid om een toelichting te geven over het waarom van het faillissement. Curator Drijber is er nog niet achter wat nu de echte reden van het faillissement van deze onderneming is.