Clicky


Thermo King breidt diensten uit rond CryoTech

Thermo King breidt diensten uit rond CryoTech
19-09-2013 15:05 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Thermo King heeft veel succes met het CryoTech koelsysteem in de Europese transportmarkt. Kenmerk van dit systeem is dat er geen schadelijk koudemiddel meer nodig is en dat er geen dieselmotor meer staat te draaien. CryoTech werkt met een volstrekt onschadelijk koudemiddel en is een geruisloos werkend systeem.

In Europa is het systeem nu ruim 600 keer verkocht. In Noorwegen, Nederland, Frankrijk, Denemarken en Zweden is Thermo King hiermee succesvol. Onlangs zijn in Duitsland deze systemen ook gelanceerd.

In Nederland rijden er naar schatting iets meer dan 150 eenheden rond met dit uitermate stille en schone koelsysteem. Het koudemiddel van de koelmachine is CO2, kooldioxide, een restproduct dat nu niet in het milieu verdwijnt, maar wat nog eens nuttig gebruikt wordt. In Nederland kunnen chauffeurs op zeven punten verspreid over het land CO2 tanken.

Op de beurs EcoLogistiek zal Thermo King de nieuwste ontwikkeling op het gebied van CryoTech tonen: de Smart Reefer 3 controller, die al een begrip is in de meer conventionele wereld van transportkoeling. Daardoor krijgt een transportbedrijf, meestal op verzoek van de klant, makkelijker toegang tot relevante gegevens omtrent de koeling van de lading. Het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld de grote supermarktketens hier eisen aan stellen. Dat CryoTech efficiënter werkt en daarbij stiller en schoner is, was al bekend. Maar de data om dat naar klanten te bewijzen, maakt Thermo King in orde met het systeem dat op EcoLogistiek in Rotterdam te zien zal zijn. Het CryoTech systeem heeft een USB-uitgang en kan gegevens in meerdere talen verstrekken. Daardoor blijft een en ander voor de chauffeur ook relatief eenvoudig te behappen.

Minstens zo belangrijk is dat trailers uitgerust met CryoTech Smart Reefer 3, nu ook optioneel van de Tracking & Tracing Services van Thermo King kunnen profiteren. Klanten weten daarmee precies waar zich hun lading bevindt. De gehele koudeketen wordt voor verlader en ontvanger van de lading optimaal inzichtelijk.

Nieuw is dat al deze info nu ook beschikbaar komt bij de meest geavanceerde transportkoelsysteem dat Thermo King ooit op de markt heeft gebracht. Het systeem is te zien op EcoLogistiek in Ahoy in Rotterdam op 8 en 9 oktober op standnummer A121.