Clicky


Lufthansa bestelt bij Airbus én Boeing

Lufthansa bestelt bij Airbus én Boeing
19-09-2013 13:51 | Algemeen | auteur De Redactie

FRANKFURT (Novum/AP) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft in totaal zestig vliegtuigen besteld bij Boeing en diens Europese concurrent Airbus. De vliegtuigen hebben samen een cataloguswaarde van ongeveer veertien miljard euro, zo meldt Lufthansa donderdag. De kans is echter groot dat de maatschappij minder voor de toestellen betaalt, omdat grote bestellingen vaak met kortingen gepaard gaan.

Lufthansa bestelt 34 vliegtuigen van het type 777 bij het Amerikaanse Boeing, terwijl Airbus een order voor 25 A350-toestellen kreeg. Daarnaast nam de luchtvaartmaatschappij een optie op de aanschaf van nog eens dertig vliegtuigen bij de Franse vliegtuigbouwer. De vliegtuigen moeten de oudere Boeing 747 en Airbus A340 vervangen.

De bestelde vliegtuigen worden ingezet voor langeafstandsvluchten. De toestellen zijn zuiniger en stiller dan de huidige modellen en bieden passagiers bovendien meer ruimte. Lufthansa wil de vliegtuigen inzetten op routes tussen Europa en Azië, waar het nu een felle concurrentiestrijd levert met luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten.