Transport Online - Martin van den Bogerd neemt containervervoer Bos Logistics over

Martin van den Bogerd neemt containervervoer Bos Logistics over

Martin van den Bogerd neemt containervervoer Bos Logistics over

MOERKAPELLE - Transportbedrijf Martin van den Bogerd uit Moerkapelle heeft afgelopen maandag het containervervoer van Bos Logistics uit Bergschenhoek overgenomen. Voorheen was dat van Van den Bogerd in Bergschenhoek.

"Ik ben zelf dus ook een Van den Bogerd en vind het prettig dat het bedrijf weer in de familie komt. De 20 personeelsleden gaan mee", vertelt een tevreden Martin van den Bogerd woensdagmiddag aan Transport Online.

"Bos Logistics is natuurlijk vooral gericht op de luchtvracht en het containervervoer bungelde er een beetje bij. Toen Bos het overnam stond ik nog niet stil bij mijn mogelijkheden. En zij waren dus eerder", klinkt het verder.

"De chauffeurs blijven rijden vanaf de locatie Bergschenhoek. Ik denk dat dit voor hen een geschenk uit de hemel is. Ze behouden hun baan", meldt hij. En: "Ook de klanten gaan allemaal mee. Ik heb ze al bezocht.'

"Van de chauffeurs hoorde ik dat ze blij zijn om hun baan te behouden. Ze hebben toegezegd om medewerking te verlenen om dit te laten slagen", besluit Van den Bogerd.

Een overname in deze tijd, is de crisis al weg dan? Van den Bogerd: "Het is nog steeds heel grillig. Ik weet dat het herstel niet snel gaat, maar ben tevreden met wat er nu is gebeurd."

Vakbond: Op korte termijn blij

Bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten: “Ik ben op korte termijn blij dat 20 medewerkers geen ontslag krijgen. Het is knap dat ze dit snel voor elkaar hebben gekregen. Voor de langere termijn hoop ik dat het allemaal goed blijft gaan, want het is geen overname uit luxe.”

"Helaas zijn er bij Bos Logistics 70 personeelsleden waar inmiddels wel ontslag voor aangevraagd is. Dat loopt via het UWV. De meesten werken nog."

"Dat ontslag is heel zuur. Ik begrijp dat ze scheef worden aangekeken door de medewerkers die mogen blijven. Ze weten zich geen houding te geven en dan is negeren blijkbaar het minst pijnlijk", aldus de vakbondsman.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions