Clicky


'Matchfixing in vier duels Eerste Divisie'

'Matchfixing in vier duels Eerste Divisie'
18-09-2013 16:03 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - De vier wedstrijden in Nederland waarin in 2009 sprake zou zijn geweest van matchfixing, zijn duels uit de Jupiler Leauge. Het gaat om Veendam - Helmond Sport (0-0), Fortuna Sittard - SC Cambuur (1-2), FC Volendam - Excelsior (1-0) en De Graafschap - Telstar (2-1). Dat bevestigt de KNVB naar aanleiding van een bericht in Voetbal International.

De informatie is doorgespeeld aan de UEFA en justitie, maar de wedstrijden worden niet verder onderzocht. "De UEFA heeft het voor een analyse door hun 'betting fraude system' gehaald, maar daar kwam niets uit", zegt een woordvoerder. "Ook justitie zag geen signalen om verdere actie te ondernemen."

De duels tussen Volendam en Excelsior en De Graafschap en Telstar werden genoemd bij een rechtszaak in Duitsland, de andere twee wedstrijden kwamen aan het licht in afgeluisterde telefoongesprekken. De Duitse officier van justitie Andreas Bachmann meldde enkele weken geleden al aan de NOS dat er tenminste vier wedstrijden zijn gemanipuleerd in Nederland.

In het rapport Matchfixing in Nederland werd ruim twee weken geleden geconcludeerd dat het manipuleren van sportwedstrijden voorkomt in Nederland, maar niet op grote schaal.