Clicky


Nieuw: De Hyster Tracker

Nieuw: De Hyster Tracker
18-09-2013 09:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Hyster heeft een nieuw Wireless Access Monitoring System, genaamd: Hyster® Tracker. De Hyster® Tracker geeft controle over en inzicht in operationele kosten en is beschikbaar in drie standaarden, afhankelijk van de behoefte.

Dit nieuwste telemetrische systeem is ontworpen om de productiviteit te verhogen door het monitoren en vastleggen van de truckprestaties en het gebruik van de heftrucks in de operatie.

Drie standaarden

Het Hyster® Tracker-systeem is er in drie standaarden afhankelijk van de behoefte, te weten: Hyster Tracker – Monitoring, Hyster Tracker – Access en Hyster Tracker – Verification. Urenstanden, operationele kosten, periodiek onderhoud, foutcodes en botsingen kunnen worden vastgelegd . Wanneer een botsing optreedt, kan er bijvoorbeeld automatisch een email verstuurd worden naar de belanghebbenden, waardoor incidenten en gevolgschade gemakkelijker inzichtelijk kan worden gemaakt.

Belangrijke voordelen

Een aantal belangrijke voordelen zijn: de bescherming van de vloot, kostenbeheersing en controle op stilstand, alsmede het bijhouden van kosten via de HysterTracker.com portal, die kan worden geraadpleegd met behulp van een desktop, laptop of tablet. Hyster® Tracker kan worden gekoppeld aan bestaande WIFI netwerken of telefoonnetwerken.

"Het nieuwe Hyster® fleet management systeem biedt waardevolle informatie voor operational managers over de inzet van en onderhoud aan de Hyster heftrucks. Hierdoor  verbetert de productiviteit", vertelt Francois Serfontein , Vice President Aftermarket EMEA. “De Hyster® Tracker kan de toegang tot de heftruck beperken, zodat alleen degene die daartoe bevoegd zijn de heftrucks kunnen gebruiken,” legt Francois Serfontein uit. “Dit draagt bij aan de verantwoordelijkheid van de chauffeur en zijn/haar rijgedrag, waardoor schades binnen magazijnen gereduceerd worden.”

Lean & Green filosofie

Wanneer chauffeurs hun heftruck onbeheerd en draaiend achterlaten zorgt de ‘idle shutdown’ ervoor dat de heftruck uitgeschakeld wordt na een vooraf ingestelde tijdsperiode. Dit zorgt ook voor het verlagen van de brandstof-/energiekosten. Dit ligt volledig in lijn met de Lean & Green filosofie die Barloworld als exclusief Hyster dealer hanteert door bedrijven te adviseren over hun intern transport vloot en daarmee CO2 en kosten helpt te besparen.

De premium Hyster® Tracker standaard bevat onder andere een checklist voor de chauffeur die voorafgaand aan de shift doorlopen dient te worden. Hierdoor worden mogelijke problemen op voorhand voorkomen, wat stilstand helpt te voorkomen daarmee kosten bespaart.

De Hyster® Tracker kan gebruikt worden op alle hef- en magazijntrucks van Hyster. Ook voor klanten met een gemixte vloot biedt de Hyster® Tracker de oplossing, aangezien deze ook op alle andere merken heftrucks gemonteerd kan worden.

Zo is dus niet alleen de Hyster vloot, maar de totale truckvloot inzichtelijk. De Hyster® Tracker maakt onderdeel uit van het bredere aftermarket aanbod van Hyster. (onder andere onderdelen, accu's en andere toegevoegde waarde)