GroenLinks vindt Miljoenennota 2014 reisverslag van een zwalkend kabinet

GroenLinks vindt Miljoenennota 2014 reisverslag van een zwalkend kabinet
17-09-2013 17:15 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - In de Miljoenennota voor 2014 mist GroenLinksleider Bram van Ojik perspectief voor mensen die bang zijn om hun baan te verliezen, niet weten of er straks nog iemand is om hun steunkousen aan te trekken, onzeker zijn of ze straks kunnen studeren.

In de Miljoenennota voor 2014 mist GroenLinksleider Bram van Ojik perspectief voor mensen die bang zijn om hun baan te verliezen, niet weten of er straks nog iemand is om hun steunkousen aan te trekken, onzeker zijn of ze straks kunnen studeren.

Van Ojik: "De Miljoenennota leest als het reisverslag van een zwalkend kabinet. Dat gezwalk is funest voor het vertrouwen in kabinet en economie. Het kabinet moet eindelijk eens gaan doen waar het voor is ingehuurd: regeren."

Mogelijkheden zijn er genoeg, volgens van Ojik. Maar dan moet het kabinet wel kiezen. Voor GroenLinks is de keuze helder: creëer werkgelegenheid en laat vervuilers dat betalen. Bezuinig niet op natuur, maar investeer veel meer in woningisolatie. Dat verbetert de koopkracht, zorgt voor banen in de bouw en vermindert de uitstoot van CO2. Geef geen 4,5 miljard uit aan vliegtuigen die niet af zijn,  bezuinig niet op de thuiszorg.

Van Ojik heeft zich met name gestoord aan de holle woorden over de participatiemaatschappij.

"In de participatiemaatschappij van dit kabinet moet iedereen mee doen. Maar juist de mensen die mee wíllen doen, maar niet kunnen, laat het kabinet in de steek. Volgend jaar verliezen elke dag 200 mensen hun baan. Hen heeft het kabinet niets te bieden."

Volgens van Ojik is het teleurstellend dat het kabinet in de Miljoenennota geen handreiking heeft gedaan naar de samenleving. Hij stelt dat het de komende maanden er op of er onder is voor het kabinet.

Van Ojik: "Rutte en Samsom moeten er linksom of rechtsom uit zien te komen. We moeten nu de werkloosheid bestrijden, niet het begrotingstekort. We moeten de crisis verslaan, niet het CPB. We moeten kiezen voor vergroeners, niet voor vervuilers. Die keuzes maakt het kabinet met deze Miljoenennota niet. Maar je kunt niet eeuwig iedereen te vriend proberen te houden."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden