Clicky


FNV noemt bezuinigingen desastreus

FNV noemt bezuinigingen desastreus
17-09-2013 17:04 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De bezuinigingen van zes miljard euro die de regering doorvoert zijn 'desastreus' en geven een verkeerd signaal af. Dat stelt vakcentrale FNV dinsdag in reactie op de kabinetsplannen. "De koopkracht van mensen gaat er ook in 2014 weer op achteruit. Dit is een heel zuur pakket voor velen", zucht FNV-voorzitter Ton Heerts.

"We moeten investeren om het minimale vertrouwen in de economie te doen groeien", zegt Heerts in de reactie. "Investeren in gewoon goed werk en ervoor zorgen dat mensen weer geld gaan spenderen, dat moet nu het besef in Den Haag zijn, niet verder bezuinigen".



Heerts toont zich wel tevreden dat de maatregelen uit het sociaal akkoord nog steeds staan en worden ondersteund door het kabinet en de werkgevers. "Maatregelen die banen creëren en de economie erbovenop moeten helpen. Ik ben tevreden dat het kabinet de nullijn van tafel heeft gehaald. Vrijheid van onderhandelingen tussen werknemer en werkgever is voor ons een hard en principieel punt", besluit de FNV-voorman.