Clicky


CHEP viert 35-jarig bestaan in de Benelux

CHEP viert 35-jarig bestaan in de Benelux
17-09-2013 11:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en container­pooling­services, viert dit jaar haar 35-jarige bestaan in de Benelux. In de afgelopen 35 jaar heeft CHEP zich ontwikkeld tot de grootste speler op het gebied van pallet pooling in deze regio. Daarnaast leverde CHEP Benelux een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van palletpooling in heel Europa.

Olivier Legendre, Country General Manager bij CHEP Benelux: "We hebben onze ervaring en de constante verbetering van onze logistieke en operationele processen gebruikt om de logistieke ketens van onze klanten en retailers efficiënter en flexibeler te maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij marktleider zijn geworden binnen pallet pooling. Ons team in de Benelux is er trots op dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de groei van CHEP. Zonder het vertrouwen van onze klanten en partners en de inspanningen, inzet en toewijding van alle CHEP-werknemers zou dit niet mogelijk zijn geweest.”

Stijn Hoozemans, Project Manager Sourcing bij Smurfit Kappat: “Wij hebben een jarenlange relatie opgebouwd met CHEP. Zij begrijpen onze business en de manier waarop wij werken. Wij geloven dat CHEP sterk heeft bijgedragen aan het opzetten van standaarden en best practices voor het optimaliseren van logistieke activiteiten in de keten.”

CHEP startte met haar werkzaamheden in de Benelux in 1978. Daarna volgde de rest van West- en Centraal-Europa, en recentelijk ook zeven nieuwe markten in Oost-Europa en de Baltische staten: Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Servië, Letland, Litouwen en Estland. Dankzij deze laatste uitbreiding kunnen CHEP’s klanten nu ook kostenefficiënte en duurzame oplossingen kiezen voor transport naar deze regio.

Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt in CHEP’s bedrijfsmodel. In de praktijk betekent dit dat materieel wordt hergebruikt, onbruikbare pallets worden gerecycled en er minder afval wordt geproduceerd. CHEP is ook het eerste poolingbedrijf in Europa die voor al haar service centers keurmerken heeft ontvangen van twee van ’s werelds meest gerespecteerde bosbeheerorganisaties: FSC en PEFC. Daarnaast heeft CHEP ook de Lean and Green award in België ontvangen voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Walter Vermeer, Manager Transport Benelux bij Royal Friesland Campina: “Wij doen met plezier zaken met CHEP. Ze leveren hun klanten al 35 jaar lang pooling oplossingen, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de duurzaamheid binnen onze bedrijfsprocessen. Dit is tegenwoordig overal ter wereld een cruciale overweging."

CHEP Benelux heeft momenteel 246 werknemers in dienst, verspreid over 9 service centers in de regio. Het bedrijf registreert op jaarbasis ongeveer 30 miljoen palletbewegingen voor consumentengoederen, die via 12.100 gezamenlijke afleverpunten worden afgeleverd bij meer dan 1200 klanten.