Clicky


Packs introduceert MailPacks met GPS informatie

Packs introduceert MailPacks met GPS informatie
17-09-2013 11:08 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Overnight pakketten vervoerder Packs introduceert een revolutionaire nieuwe service: MailPacks. Bij aflevering van deze zendingen van brievenbusformaat worden door middel van een geavanceerde scanner de GPS coördinaten en het tijdstip opgeslagen zodra de koerier de zendingen in de brievenbus heeft afgeleverd. De GPS gegevens zijn vervolgens voor de opdrachtgever zichtbaar in Google Maps via PacksOnline, het tracking en tracing pakket van Packs.

“Met MailPacks introduceert Packs als eerste in Nederland een unieke dienst als concurrent voor bijvoorbeeld aangetekende post. Het is echt een primeur!”, legt directeur Erik Verhagen uit. “MailPacks werd speciaal ontwikkeld als een gegarandeerde brievenbusaflevering voor onze relatie Greetz die wekelijks vele duizenden pakketten in Nederland verstuurt. Door gebruik te maken van de GPS techniek van de Honeywell D 6000 scanners, die Packs eerder dit jaar in gebruik heeft genomen, kan de zending zonder aan te bellen bij de ontvanger en zonder handtekening voor ontvangst toch ‘gegarandeerd’ door de Packs koerier worden afgeleverd en kunnen wij Proof of Delivery (POD) informatie aan Greetz verstrekken”, aldus Verhagen.

Directeur Simen Schimmel van Greetz is enthousiast over de revolutionaire MailPacks van Packs. “Wij versturen maandelijks al duizenden bloemen via Packs. Nu Packs ons voor onze kleinere brievenbusstukken deze unieke GPS informatie kan leveren als bewijs van aflevering komen daar nog eens vele duizenden zendingen per week bij”.

Klik hier voor een vergroting

Relaties van Packs die voor MailPacks kiezen krijgen, na de aflevering door de koerier, via PacksOnline - het online tracking en tracing pakket van Packs - een link die in Google Maps automatisch de locatie aangeeft van de aflevering. Packs is de eerste en enige overnight pakketservice die een dergelijke GPS service levert. De GPS functionaliteit van MailPacks werd door de eigen ICT afdeling van Packs ontwikkeld.

“Wij zijn er van overtuigd dat door deze ontwikkeling onze MailPacks een grote vlucht gaan nemen, met name ten koste van aangetekende post", aldus Verhagen. "Voor banken en verzekeringsmaatschappijen maar ook voor de zakelijke dienstverlening zoals het notariaat en de advocatuur zijn MailPacks nu een betrouwbaar en voordelig alternatief."

De GPS plaatsbepaling is maximaal op enige meters nauwkeurig en geldt bij Packs als overtuigend ‘bewijs’ dat de koerier ook daadwerkelijk in de straat en op het huisnummer is geweest waar de brievenbus zending afgeleverd moest worden. Met aanbellen en aftekenen is doorgaans veel tijd gemoeid waardoor het aantal stops voor een koerier beperkt is.

Bij een brievenbusaflevering gaat de zending gewoon in de brievenbus en levert een druk op de knop van de scanner de GPS afleverinformatie die vervolgens via Google Maps te controleren is. Daardoor kunnen MailPacks ook voordeliger zijn dan traditionele pakketzendingen die niet door de brievenbus afgeleverd kunnen worden. Packs hanteert voor MailPacks de gebruikelijke maximale brievenbus afmetingen van 38 x 26,5 x 3,2 cm en een MailPack mag maximaal 2 kilo wegen.