Clicky


Unilever breidt Europees contract met CHEP uit

Unilever breidt Europees contract met CHEP uit
17-09-2013 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, kondigt zijn contractverlenging met Unilever aan voor poolingservices in heel Europa. Deze contractverlenging ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van beide bedrijven.

Onder het nieuwe contract breidt Unilever het gebruik van CHEP-diensten door heel Europa uit met circa 70 procent, waarbij de minder efficiënte witte ruilpallets worden vervangen door CHEP’s poolingsysteem. De contractuitbreiding geldt voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Polen, Hongarije, Scandinavië en Roemenië. De uitbreiding van de samenwerking in deze landen is in maart 2013 gestart.

James McCarthy, President voor European Pallets Operations bij CHEP: “We hebben sinds vele jaren een nauwe strategische relatie met Unilever. Onze nieuwe overeenkomst stelt ons in staat om de bestaande activiteiten uit te breiden, terwijl wij onze kosten- en CO2-reductieprogramma’s toepassen. Dit versterkt ons vermogen om op grote schaal in te spelen op de behoeftes van een van onze grootste en meest gewaardeerde klanten. Het is een uitstekend voorbeeld van twee wereldwijde organisaties die nauw samenwerken, waarbij beide partijen profiteren.”

Unilever is een van ’s werelds grootste leveranciers van voeding, huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten die in meer dan 190 landen worden verkocht. Het assortiment omvat bekende merken zoals Knorr, Persil, Omo, Dove, Sunsilk, Hellmann’s, Lipton, Rexona, Sure, Wall’s, Lux, Rama, Ponds en Axe. Hiervan produceren er 14 momenteel een jaarlijkse omzet van 1 miljard euro of meer.

Lucrecia Bolognesi, Procurement Director Logistics bij Unilever: “We hebben een jarenlange relatie met CHEP opgebouwd, waardoor we al geruime tijd profiteren van hun poolingmodel. Het overhevelen van deze extra stromen naar CHEP zal het beheer van onze pallets­ vereenvoudigen, de efficiëntie van onze logistieke keten verbeteren en onze totale gebruikskosten verlagen. Daarnaast zullen de duurzaamheidsinspanningen van CHEP bijdragen aan Unilever’s ambitie om onze activiteiten in 2020 te verdubbelen, terwijl onze ecologische voetafdruk wordt verkleind en het positieve maatschappelijke effect door de gehele logistieke keten wordt vergroot”.

Een recent onafhankelijk levenscyclus-beoordelingsonderzoek bevestigt dat CHEP’s palletsysteem in vergelijking met alternatieve palletsystemen, zoals witte herbruikbare pallets en witte wegwerppallets het milieu in Europa het minst belast. Intertek-RDC Environment in Brussel, een vooraanstaand milieuadviesbureau, voerde het onderzoek volgens de ISO 14044 methodiek uit.

Volgens deze beoordeling levert Unilever’s overheveling van witte ruilpallets naar het poolingmodel van CHEP het bedrijf een jaarlijkse besparing van ca. 4700 ton CO2-uitstoot op. Dit komt overeen met de uitstoot van 750 gezinnen door elektriciteitsgebruik gedurende één jaar. Daarnaast voorkomt het dat 400 ton hout naar vuilstortplaatsen wordt gestuurd.