Clicky


Nieuwe sorteerinstallatie voor vanHaren Schoenen

Nieuwe sorteerinstallatie voor vanHaren Schoenen
17-09-2013 09:58 | Algemeen | auteur De Redactie

WAALWIJK - Na een bouwperiode van minder dan negen maanden werd het grootste bouwplan van de Nederlandse retailer vanHaren Schoenen BV afgerond met de opening op vrijdag 30 augustus jl. van haar nieuwe en architectonisch passende distributiecentrum in Waalwijk. In dit distributiecentrum maakt vanHaren gebruik van een compleet nieuwe intern-/of interne transportoplossing, die klaar is voor de groeiambities van het bedrijf.

Ondanks de trend in de branche (2012: omzetdaling van 4 procent) groeide de omzet van de Nederlandse Deichmann-dochter, vanHaren Schoenen BV, het afgelopen jaar met 7,5%. In 2012 werden er via de filialen en de online shop ruim 6 miljoen paar schoenen verkocht wat het maximum was qua verwerking bij het vorige distributiecentrum in Nieuwkuijk.

Sorteren van tien miljoen paar schoenen

Bij de bouwplannen van het distributiecentrum is er uitgegaan van een verwerking van maximaal tien miljoen paar schoenen. VanRiet Material Handling Systems BV werd in een vroegtijdig stadium als preferred partner van de Deichmann-groep betrokken wij de ontwikkeling van de juiste transport- en sorteeroplossing. Door deze gezamenlijke aanpak kon bij het ontwerp bijvoorbeeld tijdig rekening worden gehouden met de elektrische aansluitpunten en de stevige bordessen.

Bij de nieuwe vanHaren online “ship to home” service, kunnen klanten schoenen bestellen wanneer de betreffende maat, kleur of het model niet meer voorradig is in de winkel en wordt het paar schoenen binnen 48 uur gratis thuis geleverd. Als de schoen niet past kan deze kosteloos geretourneerd worden, deze service zorgt ervoor dat de installatie flexibel en veelzijdig ingezet moet kunnen worden.

De sorteerinstallatie

De intralogistieke oplossing bestaat uit twee delen, de goederenontvangst en de goederenuitgifte. Het uitgangspunt is een laagdrempelig systeem dat efficiënt en effectief fungeert en waarbij bijvoorbeeld de loopafstanden beperkt worden.

“Bij de goederenontvangst worden kartonnen schoendozen op een transportband gezet waarna ze gescand en gewogen worden. Door middel van het wegen vindt er een gewichtscontrole plaats. Na deze controle beslist het bovenliggende systeem of de dozen in het magazijn terecht komen, of dat ze direct bestemd zijn voor een van de 143 filialen, het zogenaamde cross-docking.”, zegt Gerard van Riet, die wereldwijd namens VanRiet verantwoordelijk is voor de Key Account, Deichmann schuhe.

Bij de goederenuitgifte komen dozen via de cross-docking en vanuit het magazijn na het picken van de orders. Op deze transportlijn worden de dozen opnieuw gescand. Na scanning worden de pakketten automatisch gelabeld met een filiaaletiket en worden de dozen gesorteerd over twee lijnen. Bij deze lijnen staan medewerkers die de dozen verdelen per filiaal in rolcontainers.

“De geboden oplossing is door VanRiet dusdanig ontworpen dat er voor de toekomst genoeg uitbreidingsmogelijkheden zijn. Zo kan de goederenontvangst worden uitgebreid met meer ontvangstlijnen en is er een fijnmazigere sortering mogelijk”, aldus Gerard van Riet.