Clicky


DCB Energy kondigt nieuwe LNG tanklocaties aan tijdens vakbeurs ecologistiek

DCB Energy kondigt nieuwe LNG tanklocaties aan tijdens vakbeurs ecologistiek
17-09-2013 09:55 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanaf volgend jaar is het voor vrachtwagens mogelijk om LNG te tanken via de onbemande TruckEasy tankstations van DCB Energy. Dit kondigt DCB Energy aan tijdens de vakbeurs Ecologistiek in Ahoy Rotterdam op 8 en 9 oktober. Met de aanbouw van de eerste stations in Rotterdam en Roosendaal wordt binnenkort begonnen. Volgens DCB Energy is LNG de brandstof van de toekomst voor transport en logistiek. Daarom kiest zij ervoor een van de eerste aanbieders te zijn van deze duurzame brandstof, die veel voordelen oplevert. Ook loopt DCB Energy hiermee voorop in het aanbieden van LNG op de belangrijkste transportroutes in de Benelux.

De brandstof van de toekomst

Binnen de transportsector is de verwachting dat LNG (Liquefied Natural Gas) de komende jaren grote stappen gaat maken. DCB Energy levert onderscheidende brandstoffen en smeermiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Een belangrijk speerpunt uit de visie van DCB Energy voor de toekomst, is LNG als duurzame brandstof voor de transportbranche.

Daarom wordt de brandstof vanaf 2014 geïntroduceerd bij TruckEasy tankstations in Rotterdam en Roosendaal. Daarbij bouwt DCB Energy nog drie andere LNG stations op de drukste transportroutes van Nederland om uiteindelijk naar tien locaties LNG te kunnen uitgroeien. Naast LNG maken de brandstoffen CNG, AdBlue en Bio(diesel) de TruckEasy stations tot een multifuel tankstation.

TruckEasy netwerk

Het netwerk van DCB Energy telt twintig onbemande TruckEasy tanklocaties welke zijn ingericht voor groot transport. De locaties liggen langs de belangrijke transportroutes in de Benelux. In lijn met de visie van DCB Energy zijn veel TruckEasy locaties geschikt voor groene brandstoffen als CNG, AdBlue, Biodiesel en LNG.

De vakbeurs ecomobiel heeft zich in vijf jaar ontwikkeld tot een toonaangevend platform voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement. Op basis van gesprekken met diverse branchepartijen is besloten om dit jaar Ecologistiek te organiseren naast Ecomobiel, aangezien de belangstelling voor transport en logistiek aanzienlijk groeit. DCB Energy is een van de belangrijkste kenners van deze branche. Sinds de dag van oprichting is het verbeteren van mobiliteit en duurzaamheid een speerpunt. Deelname aan Ecologistiek tijdens Ecomobiel is derhalve een logische keuze.