Clicky

 
Transport Online - VNO-NCW vindt looneis FNV onverantwoord

VNO-NCW vindt looneis FNV onverantwoord

VNO-NCW vindt looneis FNV onverantwoord
17-09-2013 09:35 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - De looneis van drie procent die de FNV maandagavond op tafel legde is buiten proporties en onverantwoord. De vakcentrale gaat 'volledig voorbij aan het feit dat het in grote delen van de economie nog steeds slecht gaat', aldus VNO-NCW dinsdag in een reactie.

Juist nu er eerste tekenen van herstel zijn, moet je niet met zo'n looneis komen, stelt de werkgeversorganisatie. De centrale looneis is bovendien uit de tijd. De verschillen tussen bedrijven en bedrijfstakken zijn daarvoor te groot geworden, meent voorman Bernard Wientjes.

Over dit jaar streefde de FNV naar een loonsverhoging van tweeënhalf procent. In de tot en met augustus afgesloten cao-akkoorden kwam de gemiddelde loonsverhoging uit op 1,4 procent, maakte werkgeversorganisatie AWVN vorige week bekend

De plannen van het kabinet voor het bedrijfsleven kunnen wel op goedkeuring rekenen bij VNO-NCW en MKB-Nederland. "Het kabinet heeft begrip getoond voor de wensen van het bedrijfsleven", tekent Het Financieele Dagblad op uit de mond van Wientjes.

Ook interim-voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen en zijn voorganger Hans Biesheuvel reageren positief in het dagblad. "Het ziet ernaar uit dat de enorme lastenverzwaring van dit jaar niet wordt doorgezet", aldus Biesheuvel, die na zijn vertrek bij MKB-Nederland een eigen ondernemersorganisatie oprichtte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden