Clicky


Truckrun Boxmeer ook voor de 25ste keer een succes

Truckrun Boxmeer ook voor de 25ste keer een succes [+foto's]
16-09-2013 19:22 | Transport | auteur De Redactie

BOXMEER - Het Truckerskonvooi van het Truckers GKB te Boxmeer is een jaarlijks terugkerend evenement in het Land van Cuijk op de derde zondag in september. Dit jaar werd deze truckrun voor de vijfentwintigste keer gehouden.

Op deze dag geeft de organisatie mensen met een beperking de mogelijkheid om in een konvooi van circa 250 vrachtwagens, ongeveer 14 km aaneengesloten, mee te rijden over een route van zo'n 40 kilometer door het Brabantse Land van Cuijk.



Bedrijven werken veelal belangeloos mee aan dit konvooi en stellen auto’s met chauffeur of andere middelen ter beschikking.

In 1988 had Pedro Smits, een vrachtwagenchauffeur, het idee om een rit met vrachtwagens te organiseren, voor mensen met een handicap. Dit idee nam wat vastere vormen aan toen hij, op de bruiloft van vrienden, met de gehandicapte broer van de bruid aan de praat raakte. Daarna ontmoette hij Fred Peters, die ook wel ideeën had voor een dergelijke rit.

De plannen werden gemaakt en in 1989 was het eerste "Konvooi voor Gehandicapten" een feit, bestaande uit 178 vrachtwagens. In de loop der jaren is het Konvooi verder uitgebreid en verbeterd. Pedro, Claus, Ton en Fred hebben inmiddels het bestuur verlaten en deze plaatsen zijn opgevuld door: Geert Jacobs, Clemens van der Cruijsen, Henri Piek en Hans Klaassen.

Bijna 200 foto's van de truckrun van Boxmeer vindt u in ons speciale fotoalbum!

©Foto's: Marco van den Broek