Clicky


VVD in Roermond valt uiteen

VVD in Roermond valt uiteen
16-09-2013 17:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

ROERMOND (Novum) - Beoogd lijsttrekker voor de VVD in Roermond Dré Peters begint een nieuwe partij. Dat bevestigt hij maandagmiddag tegenover Novum Nieuws. Een aantal VVD'ers zal hem volgen, maar hoeveel dit er zijn en of Jos van Rey tot deze groep behoort wil hij niet zeggen. Maandagavond om 20.00 uur licht hij zijn plannen toe tijdens een ledenvergadering van de VVD in Roermond.

"Wij trekken ons inderdaad terug van de VVD-lijst", zegt Peters. "Mensen moeten zelf beslissen of ze met ons meegaan of bij de VVD blijven. Ik wil die druk niet via de media opvoeren en ik neem het ook niemand kwalijk die niet met mij meegaat."

Over Van Rey wilde Peters het niet hebben. De van corruptie verdachte VVD-er is maandagavond wel bij de vergadering aanwezig. "Van Rey is nog gewoon lid van de VVD, al zou Mark Rutte dat liever anders zien."

Rutte zei vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie zei dat mensen naar wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, er verstandig aan doen af te zien van een plek op een kandidatenlijst.