Clicky

 
Transport Online - Lonen stijgen volgend jaar met 2,3 procent

Lonen stijgen volgend jaar met 2,3 procent

Lonen stijgen volgend jaar met 2,3 procent
16-09-2013 17:16 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Nederlanders gaan er volgend jaar gemiddeld 2,3 procent op vooruit in salaris en vakantiegeld. Dit jaar bedraagt de gemiddelde loonstijging 2,6 procent. Die verwachting spreekt adviesbureau Hay Group maandag uit op basis van onderzoek.

Mede door deze kleinere loonstijging gaat de koopkracht er volgend jaar op achteruit, is de verwachting van Hay Group. De inflatie neemt weliswaar waarschijnlijk af, maar de pensioenpremies zijn hoger. Ook nemen de kosten voor levensonderhoud verder toe.

De inflatie stond in augustus nog op 2,8 procent. De Nederlandsche Bank sprak in augustus de verwachting uit dat het percentage volgend jaar rond de anderhalf uitkomt.De retailsector kent volgens de cijfers van het adviesbureau met 1,9 procent dit jaar tot nu toe de laagste loonstijging. De olie- en gasindustrie is met een loonstijging 3,6 procent koploper.

Hay Group heeft het onderzoek uitgevoerd onder 575 Nederlandse grotere bedrijven in zowel de publieke als de private sector. In totaal werken bij deze organisaties zo'n 360 duizend medewerkers. Het gaat nadrukkelijk niet om het mkb.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen