Transport Online - T-Mobile komt in november met 4G

T-Mobile komt in november met 4G

T-Mobile komt in november met 4G
16-09-2013 11:23 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - T-Mobile schakelt vanaf 18 november in een deel van Nederland over op mobiel internet via 4G. Klanten in Amsterdam en omgeving, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag zijn de eersten die toegang krijgen tot sneller mobiel internet. Eind volgend jaar moet tachtig procent van de klanten van de telefoonaanbieder over zijn op 4G.

Na KPN en Vodafone is T-Mobile de derde telefoonaanbieder die komt met 4G-internet. KPN begon in februari met de uitrol en denkt in maart klaar te zijn. Vodafone is in augustus van start gegaan met het snellere netwerk.

Mobiel internet via 4G is met een downloadsnelheid tot maximaal vijftig megabyte per seconde flink sneller dat het 3G-netwerk, waarvan de maximumsnelheid op 7,2 megabyte per seconde ligt. Daarnaast zou het volgens de telefoonaanbieder stabieler zijn en dus minder vaak wegvallen.

Om gebruik te kunnen maken van 4G moet de consument wel een telefoon hebben die het netwerk ondersteunt. Zo werkt het snellere internet op een Samsung Galaxy S4 of iPhone 5 wel, maar niet op bijvoorbeeld een oudere iPhone 4.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions