Transport Online - NS wil dat fabrikant Fyra-treinen ophaalt

NS wil dat fabrikant Fyra-treinen ophaalt

NS wil dat fabrikant Fyra-treinen ophaalt
16-09-2013 09:17 | Nieuw Materieel | auteur De Redactie

(Novum) - Alle Fyra-treinen moeten zo snel mogelijk terug naar Italië. Dat heeft de NS gesommeerd in een brief aan fabrikant AnsaldoBreda, bevestigt een woordvoerder van NS maandag. De ruimte die de zestien treinen nu innemen op het rangeerterrein bij Amsterdam, is hard nodig voor ander materieel, aldus de zegsman.

Het weghalen van de treinen is de volgende stap in de juridische afhandeling nadat NS het contract met AndalsoBreda in augustus opzegde. Een ander onderdeel van die afhandeling is een claim die de vervoerder bij de fabrikant neerlegt. "Dat gaat nu nog om tweehonderd miljoen euro, het bedrag dat voor de treinen betaald is", meldt de woordvoerder. "Dat loopt echter nog op, vanwege de gemaakte kosten voor onder meer de uitval van de treinen en inzet van extra personeel."

De NS verstuurde de brief afgelopen vrijdag aan de Italiaanse fabrikant. AnsaldoBreda geeft maandag een persconferentie, waarvan de NS niet officieel op de hoogte is gesteld. Het bedrijf toont daar naar verwachting een 'opgepoetste versie' van de Fyra, aldus de woordvoerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions