Clicky


Grote transport controle in Tilburg

Grote transport controle in Tilburg
14-09-2013 19:01 | Controles | auteur De Redactie

TILBURG - De politie hield vrijdag, 13 september 2013, een zogenaamde integrale transport controle. De actie duurde van 08:00 uur tot 15:00 uur . Plaats van handeling was La Defense te Tilburg. De politie voerde de controle uit met ondersteuning van douane, Vreemdelingenpolitie, RDW, Belastingdienst en de NVWA.

Tijdens deze controle werd er naast het reguliere verkeer ook 18 vrachtwagencombinaties minutieus gecontroleerd. Er vielen in totaal zestien bekeuringen voor onder andere overbelading, fraude met de tachograaf met een magneet, mobiel bellen, gladde banden, verlopen apk, het niet tonen van het rijbewijs etc.

Een persoon werd gezocht door Justitie vanwege een openstaande boete. Hij rekende € 101,25 contant af. De belastingdienst inde voor € 13.246,50 aan openstaande belastingschulden en legde op acht voertuigen beslag. Drie voertuigen zijn daadwerkelijke weggetakeld. De vreemdelingenpolitie heeft 27 x een identiteitcontrole uitgevoerd, waarbij geen bijzonderheden zijn geconstateerd.

Bij de controle werd een zogenaamd ANPR voertuig ingezet (automatic number plate recognition). Een ANPR-voertuig wordt door diverse opsporingsdiensten gebruikt. De ingebouwde camera in het voertuig flitst de kentekens van de passerende auto’s. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions