Transport Online - Havenbedrijf renoveert Onderzeebootloodsen op RDM-terrein

Havenbedrijf renoveert Onderzeebootloodsen op RDM-terrein

Havenbedrijf renoveert Onderzeebootloodsen op RDM-terrein
13-09-2013 10:28 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Havenbedrijf Rotterdam start binnenkort met een grootschalige renovatie van de Onderzeebootloodsen op het RDM-terrein. De westelijke loods staat al jaren leeg en wordt opgeknapt voor offshore bedrijf Ampelmann. De middelste en de oostelijke loods zijn, in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, de afgelopen vier zomers gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Tot 29 september loopt nog de tentoonstelling ‘XXXL Painting’. Het Havenbedrijf gaat de middelste en de oostelijke loods na de opknapbeurt inzetten voor kortlopende activiteiten en evenementen op het gebied van techniek, kunst en cultuur, onderwijs en bedrijvigheid.

Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf: “De herontwikkeling van het RDM-terrein verloopt zo voorspoedig dat we sneller dan gedacht een grote commerciële huurder voor een van de loodsen hebben. Ampelmann is een innovatief bedrijf dat platforms maakt voor de offshore industrie. Het snel groeiende bedrijf zit nu in RDM Innovation Dock en past prima in het RDM-concept. De andere loodsen pakken we nu ook aan zodat er het hele jaar door activiteiten kunnen plaatsvinden. We verwachten dat daar ruimte voor is, naast de bestaande accommodaties in Rotterdam.”

De Onderzeebootloods trok de afgelopen vier zomers zo’n 70.000 mensen die kwamen kijken naar de tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Daarmee werd het RDM-terrein onder de aandacht gebracht, ontdekten veel bezoekers een stukje haven en werd het culturele aanbod in Rotterdam versterkt.

Het Havenbedrijf investeert nu € 5 miljoen voor het aanbrengen van isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe vloeren, verwarming, sanitair, wifi, veiligheidsvoorzieningen etc. Daarmee wordt dit industrieel erfgoed geschikt gemaakt voor gebruik gedurende de winter. Het Havenbedrijf wil deze loods inzetten voor uiteenlopende culturele en zakelijke evenementen. Te denken valt aan theatervoorstellingen, muziekoptredens, filmvoorstellingen, beurzen, presentaties en andere zakelijke evenementen. Dit past goed in het concept van het RDM-terrein waarin onderwijs, innovatie en cultuur centraal staan. Een marktverkenning heeft aangegeven dat de pal aan het water gelegen Onderzeebootloods een aanvulling is op het bestaande aanbod van locaties in Rotterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen