Clicky


Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 18 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 18 - 1]
13-09-2013 09:44 | Transport Online | auteur De Redactie

DAMWOUDE - In de rubriek 'Wie kent deze vrachtwagen nog?' behandelen we elke maand een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Deze maand de Daf 2600. De Daf 2600 werd geïntroduceerd op de RAI van 1962 en trok daar zeer veel belangstelling. Het was één van de eerste vrachtwagens die vanuit de chauffeur werd ontworpen. Voor een vrachtwagen uit de jaren '60 was deze dan ook zeer ergonomisch, met alle hendels binnen handbereik, goed zicht rondom en bovendien relatief comfortabel dankzij de geveerde stoelen.

Het was de eerste vrachtwagen met een optionele slaapcabine. In deze cabine bevonden zich twee bedden boven elkaar, waarvan de bovenste opklapbaar was. De DAF 2600 wordt door velen beschouwd als de eerste moderne vrachtwagen en heeft zeker een impuls gegeven aan de opmars van het internationale transport via de weg.

Van de DAF 2600 zijn zo'n 15.000 exemplaren gefabriceerd.

Heeft u nog in een Daf 2600 gereden? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor de Daf 2600? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de Daf 2600 waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en, rechtenvrije, foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 27 september.

U kunt uw foto's en anekdotes insturen vóór 25 september naar: redactie@transport-online.nl

Meer artikelen uit de serie 'Wie kent deze vrachtwagen nog?' vindt u hier!