'Ruit Eindhoven' stap dichterbij

'Ruit Eindhoven' stap dichterbij
12-09-2013 18:11 | Algemeen | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Het bedrijfsleven vindt het verstandig dat de Stuurgroep Brainport Oost vandaag samen met regionale bestuurders een positief advies uitbracht voor de Ruit om Eindhoven. Het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), stelt dat de 'Ruit' goed is voor de bereikbaarheid, economie en leefbaarheid van Noord-Brabant.

De Ruit zorgt voor een betere verkeersdoorstroming om Eindhoven en een efficiëntere verkeersafwikkeling in het gebied rond Eindhoven en Helmond. De leefbaarheid verbetert doordat er minder verkeer door drukke woongebieden rijdt. De economie en de werkgelegenheid profiteren tenslotte omdat bedrijven kunnen groeien, bijvoorbeeld omdat bedrijventerreinen beter bereikbaar worden.

Stuurgroep

In Noord-Brabant wordt al ruim veertig jaar gesproken over de oostelijke ontsluiting van Eindhoven. Geleidelijk verschoof de discussie over een verkeersprobleem in Oost-Eindhoven naar een verbetering van de bereikbaarheid van de gehele Brainport-Oost - een gebied met een combinatie van steden en dorpen in Noord-Brabant. Vandaag adviseerden de Stuurgroep Brainport Oost en regionale bestuurders de provincie over het tracé voor de Ruit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden