Clicky


Drie Broshuis SL opleggers voor HLS

Drie Broshuis SL opleggers voor HLS
12-09-2013 17:55 | Trailers | auteur De Redactie

Heavy Load Service (HLS) uit Almelo heeft drie nieuwe Broshuis SL opleggers in gebruik genomen. HLS is specialist op het gebied van speciaal transport, en is onder meer actief voor de windmolen industrie. De nieuwe Broshuis SL opleggers met hun onafhankelijke wielophanging werden besteld nadat het bedrijf eerder al ervaringen op deed met het SL concept.

Begin 2012 nam HLS een enkelvoudig uitschuifbare zes-assige SL semi-dieplader in gebruik. De ervaringen met de onafhankelijke wielophanging van dit type trailer was dermate goed dat HLS directeur - eigenaar Peter Klanderman over ging tot een vervolgorder. Het stabiele chassis en de 12 ton aslast in combinatie met de bijzonder lage laadvloerhoogte van slechts 85 centimeter overtuigden Klanderman. "Bijkomend voordeel is de klantspecifieke bouw die Broshuis weet te realiseren met de SL opleggers", aldus Klanderman.

Een mooi voorbeeld van die klantspecifieke bouwwijze is de nieuwe 2-assige dieplader. De enkel uitschuifbare dieplader is gebouwd met extreem lage liggers op een breedte van 2750 mm. De oplegger is uitgerust met een set extra liggers waarmee extra lengte in het bed gecreëerd kan worden. Deze extra liggers worden in het midden van de laadvloer opgeborgen waardoor ze niet in de weg liggen bij een eventuele retourlading. Hierdoor ontstaat een multifunctionele dieplader met extra mogelijkheden zonder dat de efficiency nadelig beïnvloed wordt. De lengte in het diepbed bedraagt 8 meter plus zes meter in uitgeschoven toestand. Met de extra liggers kan daar nog eens zes meter aan toegevoegd worden waardoor een lengte van 20 meter in het bed ontstaat.

Naast de twee-assige dieplader werden er een vier- en een vijf-assige SL semi-dieplader afgeleverd. Beide opleggers hebben een vloerhoogte van slechts 85 centimeter. De vier asser is een enkelvoudig uitschuifbare oplegger terwijl de vijf asser dubbel uitschuifbaar is. De vier asser heeft een laadvloer van 8,98 meter achter de nek en kan 6,32 meter worden uitgeschoven. Deze oplegger is gebouwd binnen de wettelijke combinatielengte van 16,50 meter waardoor leeg vergunningsvrij gereden kan worden.

De vijf asser meet in de kortste uitvoering 11 meter achter de nek. Door de dubbele uitschuifconstructie kan daar 16,24 meter aan worden toegevoegd waardoor de totale lengte ruim 27 meter bedraagt. De drie opleggers zijn volledig uitgevoerd volgens de HLS standaarduitvoering met onder meer opbergruimtes voor ladingzekering materiaal, extra verlichting en breedtemarkering.

De nieuwe Broshuis opleggers worden ingezet in combinatie met drie nieuwe Volvo FH 540 trekkers.