Clicky

 
Transport Online - Chauffeurs Kerres Transport Groep Heerlen rijden te weinig voor Sligro

Chauffeurs Kerres Transport Groep Heerlen rijden te weinig voor Sligro

Chauffeurs Kerres Transport Groep Heerlen rijden te weinig voor Sligro
12-09-2013 12:20 | Transport | auteur Marcel van der Voort

VEGHEL/HEERLEN - "Er zijn twaalf chauffeurs van Kerres Transport Groep Heerlen die vanuit Veghel rijden voor Sligro. Dat bedrijf heeft moeite om drie van die chauffeurs 40 uur en 5 dagen per week aan het werk te houden", vertelt bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten donderdagmiddag aan de nieuwsredactie van Transport Online.

Onder de werknemers in Veghel bevinden zich vijf chauffeurs die bij Van Oers voor Sligro werkten, dat in januari door Kerres is overgenomen. "Nu worden om de gaten te dichten de overuren van de ene naar de andere week overgeheveld. Of er worden regelingen gestart van: niet uitbetalen, maar sparen", legt de vakbondsman uit.

Dit kan niet

"Ik heb tegen Frits Scholten van Kerres gezegd dat dit niet kan. Ze zijn dus op de hoogte dat de huidige gang van zaken niet mogelijk is. Kerres gaat het vrijdag bespreken met de logistiek managers van Sligro. En ik ga dezelfde dag in gesprek met de afdeling HRM van Sligro. Ik heb goede hoop dat wij eruit komen. In het verleden was er ook wel eens iets met Sligro en dan waren er goede afspraken te maken. Die worden nageleefd”, zegt Janssen hoopvol.

Maar kan het tekort aan uren van de bedoelde chauffeurs niet worden opgevuld met ander werk van de Kerres Transport Groep? Janssen: “Het probleem is de standplaats Veghel. In het sociaal plan is afgesproken dat de chauffeurs niet door het hele land worden gestuurd. De standplaats van de Kerres Transport Groep is in Heerlen.”

Illegale Tijd voor Tijd-regeling

Na signalen van vrachtwagenchauffeurs heeft Janssen ook een illegale Tijd voor Tijd-regeling ontdekt. Janssen: "Doordat chauffeurs van Plusmarkt zijn overgenomen zijn toenmalige individuele TvT regelingen overgenomen. De chauffeurs vielen voor deze overname onder de GIL cao en daar was een TvT regeling zoals nu door Kerres toegepast mogelijk. De regeling is individueel en enkel op verzoek van werknemer. Zo kan je naar keuze extra vakantiedagen sparen. Nu deze chauffeurs onder de TLN cao vallen, dient Kerres de TvT regeling conform de cao op te maken en bij het secretariaat der partijen aan te melden. Dat is niet gebeurd en daardoor is er geen sprake van een geldige TvT regeling. Kerres heeft toegezegd ook dat in orde te maken."

Bij Kerres Transport Groep werken zeker 130 personen. Veelal chauffeurs. Naast Heerlen en Veghel zijn er nog een aantal nevenlocaties van waaruit de chauffeurs werkzaam zijn. Enkele van deze standplaatsen zijn: Heerlen, Venhorst, Sittard, Etten-Leur en Hendrik Ido Ambacht.

Niet blij

Bij de Kerres Transport Groep reageert Scholten nogal verbolgen. Hij is niet blij met publiciteit, omdat hij Sligro ziet als een “zeer gewaardeerde klant.”

“Ik heb net de vakbond op bezoek gehad en het was een prettig gesprek. Het klopt dat de processen bij het Sligro-werk niet zo goed gestroomlijnd zijn. Deels lukt het om de chauffeurs ander werk te geven, maar dat is beperkt vanwege hun standplaats”, meldt hij.

Als hem gevraagd wordt naar de tijd voor tijd-regeling bij het Plusmarkt werk roept hij boos: “Ik snap niet waar dit vandaan wordt gehaald. En hoef mij niet te verantwoorden.”

Foto's

  • J.Roeland
    Sligro
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden