Clicky


Groei in faillissementen stokt

Groei in faillissementen stokt
12-09-2013 09:54 | Faillissementen | auteur De Redactie

(Novum) - Het aantal faillissementen was in augustus minder groot dan in de eerdere maanden van dit jaar. In totaal vroegen vorige maand 608 bedrijven faillissement aan, het laagste aantal van het jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In juli gingen 779 bedrijven en instellingen op de fles.

Het aantal bankroeten daalt licht sinds mei. Die maand bereikte de maandelijkse hoeveelheid faillissementen met 796 het hoogste niveau sinds het CBS in 1981 begon met zijn metingen. De meeste faillissementen vonden vorige maand plaats in de handel en de bouw. Daar gingen in augustus respectievelijk 150 en honderd bedrijven ten onder.

Over de afgelopen drie maanden gemeten kwam het aantal faillissementen uit op een gemiddelde van 688 per maand. Het maandelijkse aantal faillissementen wordt beïnvloed door het aantal zittingsdagen van rechtbanken. Het driemaandsgemiddelde geeft daardoor een betrouwbaarder beeld, stelt het CBS. In juli was dit gemiddelde 751, het hoogste niveau ooit.