Clicky


Grote verkeerscontrole op N992 bij Farmsum

Grote verkeerscontrole op N992 bij Farmsum
11-09-2013 21:03 | Controles | auteur De Redactie

FARMSUM - De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT), de Belastingdienst, de Douane, de Koninklijke Marechaussee en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) op woensdag een grote verkeerscontrole gehouden op de Warvenweg (N992).

De controle vond plaats van 09:00 uur tot en met 15:00 uur. Tijdens de controle werd gecontroleerd op de vreemdelingenwetgeving, de belastingwetgeving, de vervoerswetgeving, de arbeidstijdenwetgeving, de afvalstoffenwetgeving, en gevaarlijke stoffen. In totaal werden 632 voertuigen gecontroleerd, waarvan 45 vrachtauto's.

Alle bestuurders moesten een blaastest ondergaan, niemand had teveel alcohol gedronken. In totaal werden 62 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. 17 Bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen rijbewijs konden tonen. 29 Bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen kentekenbewijs konden tonen. Een weggebruiker kreeg een bekeuring voor het niet in orde hebben van de APK. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs voor de vrachtauto waarin hij reed. 4 Bestuurders kregen een bekeuring omdat hun remlichten niet in orde waren.

Daarnaast kregen 10 bestuurders een bekeuring omdat zij met ondeugdelijke banden reden. Tijdens de controle werden dus ook verschillende vrachtwagens gecontroleerd. Een bekeuring werd uitgeschreven aan een chauffeur omdat zijn vrachtwagen te zwaar was beladen. Bij verschillende vrachtwagens werden gebreken geconstateerd en kwamen overtredingen ten aanzien van de vervoerswetgeving boven water. Voor alle overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven, meldt de politie.