Clicky


 


Bezwaren tegen Icedome afgewezen

Bezwaren tegen Icedome afgewezen
11-09-2013 13:09 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Het Icedome wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 definitief het nieuwe schaatscentrum van Nederland. De bezwaren van Thialf in Heerenveen en het Zoetermeerse Transportium om de voorlopige gunning aan het stadion in Almere toe te kennen, zijn afgewezen, laat de KNSB woensdag weten.

Heerenveen en Zoetermeer tekenden begin augustus bezwaar aan tegen de beslissing. Ze hadden vooral vraagtekens bij de financiële haalbaarheid van de plannen in Almere, maar de schaatsbond en sportkoepel NOCNSF zien geen aanleiding hun keuze te wijzigen.

De KNSB en NOCNSF besloten in mei, nadat was uitgelekt dat de voorkeur naar het Icedome ging, nog een extra onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de plannen in te stellen. Een rechter stak daar een stokje voor, waarna eind juli de keuze voor Almere werd gemaakt.

Met Icedome wordt nu de procedure vervolgd. De partijen gaan op korte termijn in gesprek om de precieze voorwaarden en plannen uit te werken.

De Icedome is straks verzekerd van ten minste één internationale wedstrijd per jaar. Bovendien moeten de topsporttrainingen van de langebaanschaatsers, shorttrackers, kunstrijders en inlineskaters er plaats gaan vinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats