Clicky


Prologis European Logistics Partners Sàrl koopt distributiecentrum van 12.600 vierkante meter in Tongeren

Prologis European Logistics Partners Sàrl koopt distributiecentrum van 12.600 vierkante meter in Tongeren
11-09-2013 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Prologis, Inc., een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat Prologis European Logistics Partners Sàrl (PELP) een distributiecentrum heeft aangekocht van 12.600 vierkante meter in Tongeren, België.

Gelegen op een perceel van 50.000 vierkante meter aan de Heesterveldweg 14, een strategische locatie aan de E313 tussen Antwerpen en Luik in het oosten van België. Het is direct beschikbaar voor verhuur en biedt de mogelijkheid om uit te breiden tot 13.000 vierkante meter.

Prologis beheert al 21.000 vierkante meter aan distributieruimte voor PELP op dit bedrijventerrein. Met deze acquisitie exploiteert Prologis nu 33.600 vierkante meter aan distributieruimte in Tongeren.

“We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons portfolio uit te breiden, zodat we een uitgebreid portfolio van topkwaliteit op de beste locaties in de Benelux kunnen aanbieden,” aldus Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. “De aankoop van dit moderne distributiecentrum van hoge kwaliteit is een goed voorbeeld hoe we deze strategie in praktijk brengen.”

PELP is een 50/50 joint venture tussen Prologis en Norges Bank Investment Management (NBIM). Met deze acquisitie bestaat PELP’s portfolio in Europa uit 207 logistieke faciliteiten van in totaal 4,8 miljoen vierkante meter.

Prologis is de leidende leverancier van industrieel vastgoed in de Benelux, met 1,2 miljoen vierkante meter aan logistieke en distributieruimte per 30 juni 2013.