Transport Online - Kilometer miljonair bij Vader Transport

Kilometer miljonair bij Vader Transport

Kilometer miljonair bij Vader Transport
10-09-2013 16:21 | M.A.N. | auteur De Redactie

SCHAGEN - Vader Transport in Schagen is op taart en bloemen getrakteerd door MAN dealer BTS in Wognum. Het transportbedrijf heeft namelijk in acht jaar tijd probleemloos een miljoen kilometer overbrugd met een MAN M2000 18.253 4x2 BL. Dat was reden voor een feestelijk moment bij de donkerblauwe bakwagen die wordt gebruikt voor onder meer het distributievervoer van auto-onderdelen voor Gefco.

“En dan te bedenken dat de auto beslist niet is gespaard”, aldus directeur Rob Vader. “Gedurende acht jaar is hij dag en nacht ingezet voor distributiewerk met veel stops en korte afstanden. Er rijden bovendien diverse chauffeurs mee. In het transport gaat het dan toch om zwaar werk, een ware beproeving voor motor en transmissie.”

In de nachtelijke uren worden met de MAN auto-onderdelen vervoerd. Overdag doet de kilometermiljonair dienst voor transport van diverse goederen, voor een deel op pallets, maar ook in pakketten.

Alleen onderhoud

De truck is vanaf de eerste van zijn miljoen kilometers in onderhoud geweest bij BTS, uiteraard met gebruik van originele MAN onderdelen. Vader: “We hebben zes MAN’s; dit is de eerste distributiebakwagen die met aanhangwagen een miljoen kilometer is gepasseerd. Er is ooit preventief een klein onderdeel vervangen, verder was louter regulier onderhoud nodig. Aan motor en transmissie is niet gesleuteld. Over betrouwbaarheid gesproken.”De MAN is ook nu nog dag en nacht op de weg. Afbouw in werktijd of pensionering is er dus niet bij. “De techniek is misschien na acht jaar wat old school – schakelen gaat nog met de hand – maar hij rijdt uitstekend. Zolang er geen grote problemen komen, houden we hem gewoon in dienst”, besluit Rob Vader.

Foto's

 • J.Roeland
  van Lijssel
 • J.Roeland
  Tuijtel Transport
 • J.Roeland
  H&S Transport
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  kijlstra beton


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions