Transport Online - Gespreksregels aangepast na kritiek spoorwerkers

Gespreksregels aangepast na kritiek spoorwerkers

Gespreksregels aangepast na kritiek spoorwerkers
10-09-2013 09:07 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Prorail past de nieuwe gespreksregels waarmee machinisten en treindienstleiders moeten communiceren aan. Dat heeft de spoorbeheerder besloten na kritiek van een groep treindienstleiders. Die vinden dat de regels tot spraakverwarring en onnodig lange gesprekken leiden.

De spoorwerkers moeten sinds dit jaar met het NAVO-alfabet communiceren. Zo wordt spoor 13c uitgesproken als 'een-drie Charlie'. Verder moet elk gesprek worden beëindigd met het woord 'over'. NS en Prorail voerden de regels in omdat ze zich moeten houden aan de Europese richtlijnen en op aanbeveling van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Getallen mogen voortaan weer in hun geheel worden uitgesproken. Wel moet een getal vervolgens nog eens cijfer voor cijfer worden 'gespeld'. "Zo hebben we een dubbelcheck op de cijfers, kan iedereen eraan wennen en voldoen we aan de wet- en regelgeving", aldus een woordvoerder van Prorail dinsdag. De aanpassing is het resultaat van een gesprek tussen treindienstleiders, machinisten, vakbonden en de directies van Prorail en NS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions