Clicky


Ritchie Bros. veilt honderden trucks en trailers in Spanje, Finland en Nederland

Ritchie Bros. veilt honderden trucks en trailers in Spanje, Finland en Nederland
09-09-2013 15:57 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Deze maand veilt 's werelds grootste industriële veilinghuis, Ritchie Bros. Auctioneers, meer dan 360 trucks, 170 trailers en veel ander zwaar materieel tijdens drie openbare veilingen in Spanje, Finland en Nederland. Bij iedere veiling zullen alle trucks en machines verkocht worden aan de hoogste bieders zonder minimumbiedingen of vastgestelde prijzen. Bieders kunnen op diverse manieren deelnemen: op de veilinglocaties, live online op www.rbauction.com of bij volmacht.

Bij de veilingen in Spanje en in Nederland zullen transportgerelateerde items verkocht worden op de tweede veilingdagen. Details en photo's van trucks en machines zijn beschikbaar online. Tijdens de kijkdagen, voorafgaand aan de veilingen, kan men de machines testen en inspecteren. Men kan zich registreren om persoonlijk te bieden op de veilinglocatie, online biedingen te plaatsen op de website of per volmacht te bieden. Op 25 september, kunnen bieders vanuit het veilingtheater in Moerdijk  ook deelnemen aan de veiling in Finland, door middel van een live simulcast.

Het Belgische Aertssen Transport NV, een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in vervoer van goederen met uitzonderlijke afmetingen, heeft meerdere trucks en trailers ingebracht in de Moerdijk veiling. Zo verkoopt het bedrijf onder andere een Mercedes-Benz Actros 3350 6x2 uit 2007, 3 Mercedes-Benz Actros 2541 6x2 trucks uit 2005, 1 Mercedes-Benz 2041 4x4 combinatiewagen met kiepbak uit 2005 en 3 DMC-Meiller trailers met kiepbak.

“Op de veiling in september verkoopt Ritchie Bros. voor ons meerdere goed onderhouden trucks en andere items,” aldus Luc Aertssen, eigenaar van Aertssen Transport NV. “De laatste jaren hebben we regelmatig materieel verkocht op veilingen van Ritchie Bros, omdat hun veilingen zowel op locatie als online bieders vanuit de hele wereld aantrekken. Een veiling zonder limieten van Ritchie Bros. is een uitstekend verkoopkanaal, want de vraag naar onze items kan zowel dicht bij huis of erg ver weg zijn. Zo hebben met name onze trucks internationaal potentieel door het merk en de specificaties. Het geeft ons altijd de garantie dat alles op de dag van de veiling verkocht wordt aan de hoogste bieders. Wanneer wij onze vloot aanpassen, kunnen we altijd met Ritchie Bros. een manier vinden om samen te werken."

Eerste veiling in Finland

Op 25 september (de dag voordat de Moerdijk veiling) houdt Ritchie Bros. voor het eerst een veiling in Finland, waar een mooi aanbod van 270+ machines en trucks verkocht zal worden. Vanuit Moerdijk deelnemen aan de Finland veiling is mogelijk: men kan zich registreren en 25 september live meebieden door middel van virtual ramp en bidcatchers.