Transport Online - Koninklijke Saan verhuist laatste objecten Legermuseum Delft

Koninklijke Saan verhuist laatste objecten Legermuseum Delft

Koninklijke Saan verhuist laatste objecten Legermuseum Delft
09-09-2013 10:28 | Transport | auteur De Redactie

DIEMEN - In de eerste twee weken van september worden de laatste objecten uit het Legermuseum in Delft door Koninklijke Saan verhuisd. En het zijn niet zomaar objecten, het gaat hier om voertuigen, tanks, kanonnen en wagens van groot formaat die niet meer kunnen of mogen rijden. Vanaf maandag 2 september hijste Saan eerst al de kleinere objecten uit het voormalige museumgebouw aan de Korte Geer in Delft. Vervolgens worden de objecten in containers geplaatst en naar Soesterberg getransporteerd.

Tanks en grote voertuigen

Vanaf maandag 9 september verhuizen de grote objecten. Op de hoek van de Oude Delft en de Kapelsbrug wordt een 400 tons kraan van Saan geplaatst en worden er in het water tussen het museum en de Zuidwal pontons gelegd. De industriële verhuizers van Saan plaatsen de objecten vanaf de museumkade op de pontons, waarna deze overvaren naar de Zuidwal. Daar worden de objecten door de Liebherr LTM 1400-7.1 kraan van Saan op Trekker-Oplegger-Combinaties van de Landmacht gehesen die vervolgens naar Soesterberg afreizen.

Nationaal Militair Museum

Het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg worden samengevoegd tot het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM). Dit museum wordt gebouwd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en gaat in het najaar van 2014 open. Het verhuizen van de gehele collectie en het voorbereiden van het nieuwe museum vergt veel tijd. Beide musea zijn ondertussen dan ook gesloten om deze operatie uit te kunnen voeren.

©Foto: Koninklijk Saan

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen