Clicky


Airbus van de baan in Bangkok: 14 gewonden

Airbus van de baan in Bangkok: 14 gewonden
09-09-2013 09:29 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

BANGKOK (Novum/AP) - Veertien inzittenden van een Airbus A330-300 van Thai Airways zijn zondagavond gewond geraakt toen het toestel bij de landing op de luchthaven van Bangkok van de baan gleed. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij maandag meegedeeld.

Het uit Guangzhou in China afkomstige toestel had 288 passagiers en veertien bemanningsleden aan boord. Het gleed van de baan door een defect aan het landingsgestel, liet de baas van Thai Airways, Sorajak Kasemsuvan, in een verklaring weten.

Het toestel kwam tot stilstand in het gras. De meeste gewonden vielen toen de passagiers het vliegtuig via de noodglijbanen moesten verlaten, aldus de verklaring.

Na het ongeluk kwamen werkers met een kraan snel het logo van de maatschappij op de staart en romp van het vliegtuig met zwarte verf overschilderen. Volgens een medewerkers gebeurde dat overeenkomstig richtlijnen van de Star Alliance, het samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen waar Thai Airways bij is aangesloten. De 'crisiscommunicatieregel' moet imagoschade voor de luchtvaartmaatschappij en het samenwerkingsverband voorkomen, zei Smud Poom-On van Thai Airways.