Kerry: video's tonen noodzaak ingrijpen Syrië

Kerry: video's tonen noodzaak ingrijpen Syrië
08-09-2013 19:51 | Buitenland | auteur De Redactie

De regering van de Amerikaanse president Barack Obama heeft videobeelden laten circuleren waarop de gifgasaanval in Syrië is te zien. De Amerikaanse bevolking en het Congres moeten zo overtuigd worden van de noodzaak tot militair ingrijpen in Syrië, zei de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry zondag op een persconferentie in Parijs.

Volgens Kerry maken de videobeelden duidelijk dat de gifgasaanval niet iets is wat de Amerikanen kunnen negeren. Hij zei dat de beelden worden getoond, omdat de meeste leden van het Congres nog niet hebben besloten of ze voor of tegen militaire actie in Syrië zullen stemmen.

De Verenigde Staten beschuldigen de Syrische president Bashar Assad ervan chemische wapens tegen zijn bevolking te hebben ingezet. Zeker 1429 mensen, onder wie vierhonderd kinderen, zouden daarbij om het leven zijn gekomen.

Kerry is in Europa om steun voor een aanval tegen Syrië te vergaren en om over vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten te praten. Kerry sprak in Parijs ook met afgevaardigden van de Arabische Liga in een poging steun voor militaire interventie in Syrië te vergaren. Hij zei dat Saudi-Arabië voorstander is van ingrijpen in Syrië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden