Clicky

 CDA eist actie tegen staking Duitse sluiswachters

CDA eist actie tegen staking Duitse sluiswachters
06-09-2013 17:29 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - "Ik eis dat Brussel snel actie onderneemt tegen de stakende sluiswachters in Duitsland. De stakingen zijn al sinds begin juli aan de gang. Ze zorgen voor grote economische schade voor de Nederlandse binnenvaart,.Ik heb vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan EU-commissaris Kallas (Transport)". Dat zegt Europarlementariër Corien Wortmann-Kool vrijdag.

"Een miljoenenstrop voor de Nederlandse binnenvaart, een belangrijke motor voor onze exporteconomie. De stakingen brengen de dienstverlening ernstig in gevaar. De Nederlandse binnenvaartorganisaties en verladersorganisatie EVO hebben al in juli een klacht ingediend bij Europese Commissie. De stakingsacties schaden namelijk het EU-recht op vrij verkeer van goederen door Duitsland. De Duitse politiek lijkt tot dusver niet in staat om de problemen op te lossen", vervolgt zij.

"De Europese Commissie heeft zich nog steeds niet met het probleem bemoeid. Door mijn schriftelijke vragen is de EU-commissaris genoodzaakt om in ieder geval deze klacht serieus te nemen. Hij moet snel duidelijkheid verschaffen. Ik hoop dat deze problemen snel achter de rug zijn en de sluizen snel weer opengaan", zegt zij tot slot.
 

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions