Clicky


DKV wijst ondanks definitief uitstel Ecotaxe op registratie

DKV wijst ondanks definitief uitstel Ecotaxe op registratie
06-09-2013 16:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOORDWIJKERHOUT - DKV Euro Service, al ruim 75 jaar één van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, blijft de urgentie benadrukken om te registreren voor het Franse Ecotaxe systeem. De Franse regering heeft recent besloten de Ecotaxe, welke gepland stond om te starten op 1 oktober 2013, uit te stellen tot 1 januari 2014.

Eén van de belangrijkste redenen zijn de problemen met het operationele- en technische systeem, dat wordt beheerd door Ecomouv’, de uitvoerende partner van de Franse regering die de implementatie, uitvoering en betalingen afhandelt. Deze problemen kwamen naar voren tijdens een testperiode afgelopen zomer.

Daarnaast blijft het aantal geregistreerde voertuigen ver achter bij het benodigde streefgetal. Mede hierom wijst DKV op de urgentie om, ondanks het uitstel tot 1 januari 2014, uw vloot te registreren. Zonder Ecotaxe geschikte On-Board Unit mag u vanaf 1 januari niet meer in Frankrijk rijden, waardoor de continuïteit van uw bedrijfsvoering in gevaar kan komen.

De Ecotaxe gaat gelden voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton, wat neerkomt op ongeveer 200.000 tot 250.000 niet-Franse voertuigen. Meer dan 15.000 km nationale wegen en autosnelwegen, niet behorende tot het TIS PL netwerk en een aantal secundaire wegen worden meegenomen in het Ecotaxe systeem.

Alle voertuigen die binnen de specificaties vallen dienen vanaf 1 januari 2014 te zijn voorzien van een gecertificeerde satelliet gestuurde On-Board Unit. DKV Euro Service levert hiertoe een nieuwe DKV Box. Deze nieuwe DKV Box kan, naast andere Europese tolwegen en tunnelkosten, post-payments afhandelen voor beide tolsystemen in Frankrijk, namelijk TIS PL en Ecotaxe.