Clicky


Van der Heijden bestelt vier MAN-trekkers

Van der Heijden bestelt vier MAN-trekkers
06-09-2013 11:21 | M.A.N. | auteur De Redactie

Voor Zwitserland-specialist Van der Heijden Internationale Transporten BV bieden Euro 6-trucks veel financieel voordeel vanwege de lagere tolheffing. Daarom heeft het bedrijf vier van deze ‘schone’ trekkers besteld bij MAN. De keuze is nadrukkelijk op MAN gevallen vanwege het lage eigengewicht van de trucks en het gunstige brandstofverbruik. Alle vier de trucks zijn van het lowdeck-type, omdat ze worden ingezet met megatrailers met een binnenhoogte van 3 meter.

“Met de Euro 6-trucks besparen we per voertuig, afhankelijk van de Zwitserse kilometrage, ruim 2.000 euro per jaar op tol”, stelt directeur René van der Heijden. “Dat is niet gering omdat zo’n 95 procent van ons transport van en naar Zwitserland plaatsvindt, en doordat we per kilometer circa 8 cent (afhankelijk van de koers van de Zwitserse Frank) minder tolheffing betalen ten opzichte van de Euro 5-trucks.”

Extra besparing

De eerste MAN TGX is inmiddels in bedrijf bij Van der Heijden Internationale Transporten, de andere drie volgen later dit jaar. “De verbruikscijfers pakken in de praktijk uit zoals we verwachtten, en zijn zeker niet hoger dan die voor de Euro 5-trucks. Daarbij ligt het verbruik van Ad Blue substantieel lager, dus dat betekent nog een besparing, bovenop het aanzienlijke tolvoordeel.” Naar verwachting zal Duitsland eind dit jaar de Mautkosten voor de Euro 6-trucks ook gaan verlagen ten opzichte van de Euro 5-trucks.

Volume en gewicht

Naast een gunstig verbruik stond toch vooral een laag trekkergewicht op het wensenlijstje van Van der Heijden. “MAN scoort op dit punt het beste. Dat is voor ons heel belangrijk omdat wij ook zo veel mogelijk gewicht aan lading willen meenemen. De megatrailers die wij gebruiken zijn dus niet alleen gericht op volume, maar ook op een zo hoog mogelijk toelaatbaar gewicht. Verder verrichten we transporten met de maximaal toegestane breedte; met permanente ontheffing tot 3 meter voor Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland.”

De te vervoeren goederen zijn heel divers. Het gaat om metalen, kunststoffen, onderdelen voor de auto-industrie en ook geconditioneerd transport. “We zeggen tegen al onze klanten dat we Zwitserland-specialist zijn en maximale service leveren, inclusief de complete logistieke processen. Dus we regelen de douane-afhandeling, schieten BTW en invoerrechten voor, zorgen voor de benodigde certificaten en handelen alle administratie af. Transport is eigenlijk één van de vele facetten en daarbij streven we naar punctualiteit en een hoge mate van flexibiliteit.”

Van der Heijden Internationale Transporten BV bestaat sinds 1923. Vanaf de jaren zestig is transport van en naar Zwitserland steeds meer het specialisme geworden. Het bedrijf is gevestigd in het Limburgse Wahlwiller-Wittem

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur